head1 head2 head3 header

Cím:

3434 Mályi, Fõ út 1.
Telefon: 06-46-529-100
Fax: 06-46-319-466

E-mail:

 

ertekesites@malyit egla.hu

info@malyitegla.hu

       

Rólunk

 

 

A Mályi Tégla Építőanyagipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság termelési tevékenységét 2000. július 1-én kezdte meg, miután kivásárlásra került az Északmagyar Téglaipari Rt-ből, az Rt. „Mályi Gyára”, mely az egyik legnagyobb kapacitású és legtöbb létszámot foglalkoztató telephely volt, mint a Részvénytársaság székhelye.

Jelenleg a Kft. a térség legnagyobb magyar tulajdonú téglaipari cége.

Főtevékenységét – égetett agyag építőanyag gyártása és értékesítése.

A gyártási folyamat az agyag kitermelésével kezdődik, a vállalkozás saját tulajdonú kűlszíni fejtésű bányájában, évi 100 ezer m3 mennyiségben, mely régebben kötélpályán kerül beszállításra az 1100 m távolságra lévő gyár termelő üzemrészébe, de ma már tehergépjárművek hordják be a szükséges agyag mennyiséget, amit a gyár területén kijelölt helyen deponálnak.

A téglagyártás folyamatos biztosítására 78 ha 3998 m2 terület áll rendelkezésre, melybe beletartozik az agyagbánya, és maga az ipartelep 20 ha 987 m2 területtel.

A Mályi Tégla Kft. Mályi Téglagyára jelenleg 14 féle téglaterméket gyárt.

A Mályi Téglagyárban gyártott saját fejlesztésű PORObrick téglarendszer termékei európai színvonalúak, szilárdságuk, hő-és hangszigetelő képességük, tűzállósági tulajdonságuk az elvégzett vizsgálatok szerint az elérhető legjobb minősítési kategóriába tartoznak.

A Mályi Tégla Kft. 2005-ben megkezdte építőanyag-kereskedését, létrehozta a Mályi Tégla Kereskedőházat, mely az itt gyártott téglán kívül minden jelentősebb építőanyagot hivatalos márkakakereskedőként forgalmaz.

 

A cég 2008 nyarán alapító tagja a Duna Hungária Zrt. beszerzési társaságnak, melynek jelenleg már 26 tagja van, és az ország különböző területeiről a legismertebb építőanyag-kereskedő cégek alkotják. 2010 évben a Mályi Téglagyár átesett története legnagyobb rekonstrukcióján, melynek eredményeképpen új alagútkemence és annak logisztikai rendszere került kialakításra. Ennek eredményként az itt gyártott termékeink emberi kéz érintése nélkül, kiváló és megbízható minőségben, jobb hőtechnikai jellemzőkkel, korszerűbb csomagolással kerülnek ki a piacra. A Porobrick termékcsalád választéka kibővült, a termékpalettán 2017-ben megjelent a 10/24/50-es nútféderes válaszfal tégla.