head1 head2 head3 header

BAUMIT ProfiContact ragasztó

thumbpic1

Kiszerelés:

Papírzsák:        25 kg/zsák

Raklap:    54 zsák

 

Cementbázisú, emelt minőségű por alakú ragasztó 

Gyártói link:
baumit.hu
Termék ára:
1925 HUF/zsák

Cementbázisú, emelt minőségű por alakú ragasztó Baumit Pro valamint egyéb polisztirol (EPS) és ásványi homlokzati lemezek ragasztásához és tapaszolásához valamint üvegszövet beágyazásához. Tapaszként is alkalmas betonfelületre.

 

Tárolás: Száraz helyen, raklapon fóliázva 6 hónapig tárolható.

 

Minőség: Az ellenőrzés saját üzemi laboratóriumunkban és külsőellenőrzőintézetben történik.

 

Alapfelület: Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés!

 

Keverés: A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási időkb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

 

Baumit Homlokzati HőszigetelőRendszer készítése:

Ragasztás:

A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el (pl. GV 35). Az anyagot a homlokzati szigetelőlapok hátoldalának szélein valamint néhány ponton hordjuk fel.

Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogazott simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idıután lehet végezni.

 

Beágyazás:

 

A síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet-csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Baumit Üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztóhabarcsot. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztóhabarcs vastagsága legalább 2 mm kell hogy legyen.

 

Tapaszolás egyéb felületekre:

 

Tapaszolás festett felületekre: Az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.

 

Tapaszolás vakolatra: Alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztóanyagtól mentes.

 

Tapaszolás betonra: Alaposan tisztítsuk meg a felületet.

 

Általános megjegyzések:

A felület, az anyag és a levegőhőmérséklete +5°C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok előtt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövet rétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübelkialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása előtt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni Baumit ProContacttal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket.