Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/brick/public_html/libs/easydb.php on line 6

Strict Standards: Accessing static property easy::$con as non static in /home/brick/public_html/libs/easydb.php on line 6

Warning: Creating default object from empty value in /home/brick/public_html/libs/class.php on line 31

Strict Standards: Accessing static property results::$result as non static in /home/brick/public_html/libs/easydb.php on line 38

Strict Standards: Accessing static property results::$result as non static in /home/brick/public_html/libs/easydb.php on line 45

Strict Standards: Accessing static property results::$result as non static in /home/brick/public_html/libs/easydb.php on line 41
PORObrick termékek - Termékeink - Mályi Tégla Kft. - Az építkezők centruma
head1 head2 head3 header

Cím:

    3434 Mályi, Fõ út 1.
Titkárság:       06-46-529-100
Értékesítés       06-46-529-109

E-mail:

 

ertekesites@malyit egla.hu

     info@malyitegla.hu

       

PORObrick NF 25/24/38 falazótégla

thumbpic1
thumbpic2

Méret:         25x24x38 cm

Nyomószilárdság:  11 N/mm2

Anyagszükséglet: 10,5 db/m2

Hőátbocsátási tényező/U/  0,89 W/m2K

Egységrakat szám :   60 db/raklap

Habarcsszükséglet:    17 l/m2

Tömeg:                18,3 kg

Gyártói link:
www.malyitegla.hu
Beépítési útmutató:
Letöltés
Termék ára:
669 HUF/darab

Termék neve:

      PORObrick  NF 25 égetett agyag falazóelem (250*240*380 mm)

 

Névmagyarázat:

PORObrick: termék márkaneve

NF:  ( nút+féder) a falazóelemek hornyokkal és eresztékekkel kapcsolódnak egymáshoz.

25: a falazóelem szélességi mérete (cm-ben megadva), a készíthető fal vastagsága vakolat nélkül.

 

Alkalmazási terület:

A falazóelem felhasználható védett, térkitöltő, teherhordó és kiegészítő hőszigeteléssel hőszigetelő falazatok készítésére.

A PORObrick NF 25 égetett agyag falazóelem mindazon falszerkezetek építésére alkalmazhatók, amelyek statikai méretezését az MSZ EN 1996-1-1 számú Eurocode 6: Falazott szerkezetek tervezése megnevezésű szabvány szerint végezték.

A falazóelem beépítésének feltétele, hogy az elvégzett erőtani számítás szerint meghatározott nyomó-határfeszültség feleljen meg az igénybevételnek.

 

Beépítési előírások:

Falazást a sarkoknál kell elkezdeni. Falazáskor az elemeket üreges lapjukra fektetve úgy kell beépíteni, hogy a tégla hornyos – eresztékes oldalai szorosan egymásba illeszkedjenek. Az eresztékek iránya tégla soronként váltakozzon.

Azelemek végleges helyükre történő elhelyezésekor, a hagyományos tégla falazatoknál megszokott kőműves kalapács helyett gumikalapácsot kell és szabad használni.

A nútféderes (hornyos-eresztékes) kialakítású falazóelem függőleges csatlakozásába habarcsot nem szabad tenni.

A vízszintes habarcsfuga átlagos vastagsága max. 10 mm.

A falsarkoknál mindig az eresztéknek kell kifele nézni, amit a vakolás előtt le kell ütögetni.

Az épületgépészeti vezetékek hornyait horonymaróval kell kialakítani. Ahhoz, hogy a födém alakváltozását a falfejre ne vezessék át, meg kell akadályozni, hogy a födém betonja a felfekvéseknél a falazótéglába kerüljön, hogy a legfelső falazótéglák a födémbetonba szilárdan tapadjanak, ezért a falazóelemek legfelső fekvő felületének kiegyenlítését szükséges elvégezni falazóhabarcsal, vagy egy réteg nem homokolt bitumenes szigetelő lemezzel ( az utóbbi megvédi a falazatot a betonból történő nedvesség beszivárgásától ).

 

Tárolás, rakodás, szállítás:

            A termék védett falazatok készítésére alkalmas, ezért téli tároláskor, illetve befejezetlen nem védett falazatok esetén a nedvességbehatolástól  a károsodások elkerülése érdekében védeni kell (pl.:takarás fóliával ).

            Egységrakatokat egymáson max. 2 sor magasan lehet tárolni egyenes terepen.

            Szállítás és tárolás során a rakatok megfelelő rögzítése és elhelyezése szállító feladata.

           A termékkel kapcsolatos további információk az egységrakatban elhelyezett, az MSZ EN 771-1 szabványnak megfelelő CE jelölés, továbbá az EK- Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozat oldalakon található.